tiistai 15. tammikuuta 2013

Juhlaa koko vuosi 2012 FEIRING hela året


Menestyksekkäät talvikokeet keväällä 2012


Metsästyskokeiden ansiosta on tullut paljon ystäviä erityisesti norjalaisten kanakoiraharrastajien joukosta, joka on mielestäni kovasti mieluisaa ja myös syventänyt omaa harrastustani.
Keskusteluryhmä facebookin ryhmässäni käsittää monia koiraharrastajia ja etupäässä Norjasta.
Pohjoismainen kanakoirafoorumi netissä käsittää pääasiassa ruotsalaisia ja norjalaisia harrastajia, joiden kanssa mielipiteenvaihto on sujunut ystävällisissä merkeissä.
Rex teki suomalaista kanakoirahistoriaa nuortenluokassa saavuttaen Norjassa useita palkintosijoja, jotka tarkemmin esitellään kotisivun Rex -osiossa. Yllä kuvassa irlanninsetteri Nemo, joka oli Gallok-kokeen voittajaluokan paras ja nuorten- sekä avoimenluokan parhaana palkittu Rex.

Norjan keskeisiä englanninsetteriharrastajia on Iver Melby, joka Gallok-kokeessa palkitsi Rexin ykkösellä.

Gallok-kokeen kisapaikalla Neiden fjellstuenilla pidettin hauskaa ja syötiin hyvin.

Arctic cup oli talven 2012 päätapahtuma, johon osallistumaan olivat oikeutettuja aiemmin ykkösellä palkitut nuortenluokan koirat. Osallistujia oli Arctic cupissa 50 ja karsinnoissa Rex kilpaili kolmanneksi. Loppukilpailussa Rex oli jännittävän ja raskaankin kilpailun kolmas.
Arctic cup käytiin Altan ison kokeen yhteydessä ja kaikkiaan osallistujia oli satamäärin.
Kuvassa kilpailunjohtajana toiminut Jens Kristoffersen, jonka poismeno tapahtui syksyllä Tromssan kokeiden yhteydessä ja koiraharrastajat erityisesti Pohjois Norjassa jäiväit häntä kaipaamaan.Näyttelyt voitokkaasti kesällä 2012

Trico oli jo ensimäisessä näyttelyssään Suomessa palkittu sertifikaatilla ja kunnostautunut näyttelyissä Norjassa ja Ruotsissa, mutta kesällä 2012 sekä Lapuan erikoisnäyttelyn vooitto että siihen päälle menestys Tuurin näyttelyssä olivat merkittäviä saavutuksia käyttö-setterille.
Näin on muotovalion arvo plakkarissa.

 

Syyskokeet 2012 ja niissäkin niitettiin menestystä

Rex teki jälleen suomalaista kanakoirahistoriaa nousemalla voittajaluokkaan toisessa avoimenluokan kokeessaan 2 vuotta ja 2 kk ikäisenä 1.9.2012 Vesisaaressa. Kokeessaan Rex heikossa lintutianteessa ratkaisi pelin edukseen ennen kaikkea tuomarin loistavaksi arvosteleman hakunsa avulla. Kokeessa Rex kuitenkin sai myös jalkaansa teräväsärmäisessä kivikossa pahan haavan, jota joutui sairastamaan kuukauden ja ottamaan antibioottikuurin.
Rex voitti ES-openin, valtakunnallisen englanninsetteriden rodunmestaruuskokeen eli
Rex on rotunsa Suomen Mestari.
Metsäkokeissa Sodankylässä oli lintuja heikosti, mutta saatuaan yhden riekon käsittelyynsä,
Rex palkittiin avoimenluokan toisella palkinnolla. Se on myös suomalaiten englannin settereiden
paras laatuluokan tulos metsäkokeissa 2012.
Grete puolestaan palkittiin Börselvan kokeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti