maanantai 1. toukokuuta 2017

Talvi on ohi / Vinteren er over


Talvi on ohi ja huolimatta heikohkosta riekkokannasta sekä Rex että Hope tarjosivat hyviä jahtipäiviä. Koepuolella Hope sai yhden mahdollisuuden ja käytti sen hyvin: Alta avo 2.
Rex sai muutaman mahdollisuuden onnistumatta niissä.

Vintersesongen er over. Fast vi har dårligt med ryper så Rex å Hope hadde flere fine jaktdager.
I jaktprovene fikk Hope bare en start å fikk premie også; Alta 2 AK
Rexen hadde ikke lykka med sine prover iår men han er i bra form så vi bare venter på hösten. Rex er idag 6 år ...

Me so happy with our lady: Rypekullet´s Hope
Milloinkaan ei kanakoirakoe ole mennyt niin epäonnisessa merkeissä kuin sunnuntaina 30.4.2017 Sennalandetissa Rexin kanssa. Rex sai runsaasti hakuaikaa ja päivän päätteeksi kokeneelta tuomarilta ennennäkemättömän arvostelun, joka vapaasti suomennettuna:

Rex metsästää (hakee) loistavasti sekä sivusuunnassa että syvyyssuunnassa pidäen hyvin yhteyttä ohjaajaan. Rex metsästää loistavasti koko päivän mutta onistumatta.
O palkinto avoimessa luokassa
Skaidi / Ronny Hartviksen

On huomattava Rexin saaneet lomakkeen oikeaan reunaan merkityt ominaisuuspisteet myös samaan tyyliin kuin kritiikin kirjallinen osa.

Milloinkaan en ole nähnyt nollaan johtaneen kokeen arvostelun olleen koiraa näin ylistävä. Esimerkiksi sanaa "glimrende" eli loistava, sitä käytetään harvoin ja on ominaisuutta kuvaavista sanoista se korken ja paras laatusana.

Tottakai olen pahoillani nollatuloksista, mutta kanakoirakokeita kertäeet tietävän, miten epäonni ja huipputulos voivat olla lähellä toisiaan.

Minulle on omia käsityksiäni vahvistamaan uskoa Rexiin lisäävä tällainen kritiikki. Rex on tällä hetkellä 6- vuotias ja Rexillä on vielä hyviä vuosia edessään.

Hei!
Rexen jakta i vinterens siste prov i Sennalandet å du kan lese dommerkritiken.
Hadde ikke als lykka med. Han er forsiktig med fugel å tar stand fra en lengre håll. Kansje nån  makkern vill ikke sekundera å tar stand mellon Rex å fugler. Kuperad terreng å skog ...
I alla fall er jeg fornjöid med kritiken der en erfaren dommer skrivit to ggr "glimrende" om Rex sin jakt. Vanligsten han jakter med höyer fart å större slag en sin makker å vanligsten nesen er skarp. Men nolla då å då er helt naturligt; jeg har ikke skam å guttan min er ennu 2 x jch å i sin beste alder vid neste sesong.
2017 hösten blir spennende!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti