keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Rex jalostusuroksena / Rex som avleshund

 
 
 
 
 
Rexin sukutaustat perustuvat tunnettuihin norjalaisiin sukuihin. Isänsä Trico oli Norjassa, Suomessa ja Rutsissa menestynyt Pohjoimauden valio ja emänsä Ildfotens Grete menestyneestä norjalaiskennelistä kantaen monen huippukoiran perimää.



Rex itsessään on testattu terveytensä osalta parhailla mahdollisilla tuloksilla:
HD A/A, ED 0/0, Pra- ja CL-vapaa
Käyttöominaisuutensa ovat korkeatasoista pohjoismaista huippua:
Norjan sekä Suomen käyttövalio, Suomen Mestari, ES-open voittaja, ainoa suomalainen norjalaisissa arvokokeissa palkittu kanakoira ( AC 3vk semi ja 3vk fin) ja erityisen merkille pantavaa jalostuskoiran osalta on nuortenluokan menestys: Palkitsemisprosentti oli.






Suomesta ei löydy sikäli hyviä jalostusnarttuja, että antaisin niille Rexiä astutukseen. Rypekullet ´s Hope on norjalainen ja omaa korkeatasoisen laatuleiman täyttämällä NESK:n vaatimuksen jalostusnartulle. Niiden perusteella rakenteen-, käyttö- ja myös terveys - ominaisuuksienkin puolesta Hope on jalostukseen hyvin sopiva yksilö.
Rexin ja Hopen pennuista ovat Suomessa seuraavat koirat (tuloksineen):

Rexin ja Hopen pennuista ovat Norjassa seuraavat koira (tuloksineen):
Prihan Vilja; koe avo1, näyttely erinomainen
Prihan Lita; näyttely erinomainen SA, HD A/A
Prihan Rosita; näyttely erinomainen, SA, HD A/A
Prihan Roxy; koe nuo2, avo3, näyttely erinomainen, HD A/A

Ruotsissa on;
Prihan Cilla; näyttely erinomainen, serti
 
  
 
 
 
 
Rexillä on 31.5.2018 tilanteessa pentuja:
Norjassa 44
Suomessa 6
Ruotsissa 1 
Rex on astunut Norjassa muutamia narttuja, joista syntyneitä pentuja on palkittu sekä näyttelyissä että kokeissa. Lonkkakuvauksissa kaikki on todettu terveiksi. Kaksi narttua on ollut toiseen kertaan astutettavina; Ildfotens Katti ja Streitkampens Lihku. Lihkun viimeisin astutus on päivämäärältä 30.5.2018. Ensimäisen pentueen kairien käyttöominaisuuksiin ja rakenteisiin ovat sekä kasvattaja että koirien omistajat ollet tyytyväisiä. Kuvassa seisoo vuoden vanha Gammerabbens Lotte. 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti