tiistai 24. joulukuuta 2019

Oij joi, mikä Joulusatu / Julsaga eller bull shitt

Koiramme-lehden joulunumero oli antanut peräti viisi sivua tilaa tietylle ustjokiselle metsästysoppaalle, joka kyllä kertoo asiantuntemattoman toimittajan välittämää täyttä puppua. Räikein valhe on, että Utsjoella olisi vain tämä yksi metsästysopas seisovia koiria tarjoamassa turistimetsästäjien käyttöön. Minullakin on ollut metsästysasiakkaita 90-luvulta alkaen ja on edellään. Utsjoella löytyy kyllä vielä muitakin. Koirien koekäynnistä satuilut selviävät ainakin sille. joka käy kennelliiton jalostussivuilta (KoiraNet) katsomassa. Ja se on helppoa. Siinä ne nollankerääjät paljastuvat!
Ensimmäisen riekkoni olen ampunut 50-luvulla ja kokemusta on karttunut. Lehtiartikkelissa kerrotaan riekon olevan arka uuden lumen tultua. No, se on kyllä enemmän toisin päin. Lumen tultua on riekko verraten kesy. Jos sattuu koira olemaan sellainen useammassa kokeessaan pelkkiä nollia kerännyt, niin ei se voi olla kovin toimiva paljaalla maalla, uudella tai edes vanhalla lumella!

JO: Olennainen asiavirhe on korjattava viipymättä ja niin, että se tavoittaa mahdollisimman kattavasti virheellistä tietoa saaneen yleisön. Korjaus on julkaistava sekä tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla että julkaisussa tai kanavassa, jossa virhe on alun perin ollut.





Jeg ble ikke glad med Finska Kennelklubbens store tidning "Koiramme", den julnummeren. Det var en artikkel om en jaktguide og egelsksettere i Utsjok. Han beretta bare lögn i de der fem sider. Etter jultida ska vi se hvis sanningen kan vinna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti