maanantai 14. huhtikuuta 2014

Arctic cup + Alta 11-13.4.14

Litet på norsk-svenska oxo...

Talvikokeiden aikana Hopesta kasvoi metsästyskoira, joka myös kokeissa pystyi nayttämään kykynsä ja sai tuomareilta erinomaisin arvosteluin ykköset. Arctic cup on nuorten koirien kisa, johon vaaditaan ennalta saavutettu ykkönen. Hopea ei voinut ajatella jätettäväksi pois Arctic cupista, johon se osallistui yhtenä joukon nuorimmista. Kaikkkiaan kaksipäiväiseen kilpailuun osallistui 45 koiraa.
Lauantain karsintakokeessa Hope oli huonotuurinen joutuessaan hakuvuoroillaan linnnuista tyhjille alueille. Jotkut kilpakumppanit satttuivat runsaslintuisiille maastonkohdille. Kuitenkin 14 koiran karsintaryhmässään Hope pääsi neljäntenä sunnuntain finaaliin kuudentoista koiran mittelöön.


Sunnuntain finaali oli alusta alkaen hankala Hopen kannalta kun lauantaiset lintutyöt laskettiin finaalin tuloksiin. Loppuun sasti sai Hope kisata finaalissa, mutta taaskaan ei Hopen hakuvuoroilla lintuja ilmennyt. Niinpä ilman lintuja jäänyt Hope jäi myös ilman palkintoa, vaikka sijoittui finaalissakin hyvin.
Erityisen mielenkiintoista oli Hopen kanssa kisata Norjan parhaita nuoria koiria vastaan ja tavata myös toisia - tunnettujakin koiraharrastajia.


Niin se nyt on, että Rex on edelleen se ainoa suomalainen palkinnoille norjalaisissa arvokilpailuissa yltänyt kanakoira. Pari vuotta sitten Rex oli sekä karsinnoissa että loppukilpailuissa kolmas arctic cupissa, joka virallisesti on arvokilpailu.

Rex kisasi Altassa kansainvälisessä voittajaluokassa.
Perjantain karsintakokeiden toisessa erässä Rex löysi rikkoparven, jolle teki täydellisen lintutyön.
Kun muutamille kilpakunmppaneille sattui runsaastikin lintuja, sai Rex palkinnokseen voi 4.
Ei niin huonostikaan, sillä tulos oli suomalaisten voitajaluokan koirien paras Alta kisoissa.


Rexin tuomarikritiikki:

Mot Katti: Begge starter i stort fart. Får mye terreng med seg. Blir tidvis not åpen, men Rex vinner slippet på bedre kontakt.
Mot Vieksa: Begge går meget godt. Rex finner i stand, reiser erfarent, rype letter presist foran. Rex er rolig i oppfl og skudd. Utr/app OK.
Tildeles idag 4VK

Reidar H
Tone Kaneborg

Lauantain semifinaalissa Rex kisasi ohjaajanaan ystäväni Kjetil Holten. Aiemmin Rex ei ole senenempää metsällä kuin kokeissakaan ollut toisten ohjaajana. Nyt kävikin kuten vähän pelkäsin - Rex kisassa haki vain isäntäänsä jokijoukon seasta. Kisa päättyi Rexin osalta 5 minuutissa.

Rex har ikke tidligare jaktet utan meg. På söndag i semifinaalen föraren var min venn Kjetil men Rex bara leta på meg. Han ble ut i 5 minuter.

Veldigt fint i Alta var att följa bra hunder å treffa erfarna hundfolk. Möta gamle venner å kansje få nya oxo. For min hörselskada å språksvårigheter har jeg attat feil några saker. Lik på fredag i sin andra slip Rex var ikke mot dagens vinnaren men en annan hund av samme förare.Jeg takker alla som var med i Alta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti