torstai 24. syyskuuta 2015

Rex teki historiaa / Rex fikk en enastående championat

Utsjoen voittajaluokan kokeen 24.9.2015 voitti Rex ja tulos VOI1+sertifikaatti oikeuttaa myös Suomen käyttövalion arvoon. Rex on nyt Fi&NoKVa&FIMVa, joillaisia arvoja ei Suomessa englannin settereille ole koskaan aiemmin saatu.
Rex vant vk-provet i Finland med 1VK+cert. Dermed Rex er nå Fi&NoJch&FiUch og ingen es i Finland fått sådana tittel for ut.


Koe käytiin tunturissa ja Rexille sattui ensimmäisenä hakuvuoro, jossa oltiin koivua kasvavassa rinteessä. Tässä ollaan aloittamassa toista hakuvuoroa. Rexin vasemmalla puolella on norjalainen ystävänui Kjell Harjo gordoninsetterinsä Östmoens Virpin kanssa. Oikealla kokeen tuomari Antti Korhonen.


Finaaliin lähdettäessä oli Rex kisan johdossa ja paritoverina oli Ahti Putaala irlanninsetterinsä kanssa.
Rex ratkaisi finaalin edukseen tehokkaalla haullaan saaden kaukaa seisontaansa puolenkymmentä lintua käsittävän riekkoparven. Rex hoiti lintutyönsä mallikkaasti ja kun pudotuskin saatiin, nouti Rex riekon isännälleen käteen.
Vi gikk til finalen med Rex i ledningen mot irsksetter. Med sin jaktglad sök hitta Rexen en liten rypaflokk, reising...bang bang å Rex var rolig. utreda å apportera prima...Så ble det 1VK+cert å dermed det historialisk championat: FiUch& No&FiJch....
Näin on vouittajaluokan ensimäinen palkinto saatu sertifikaatin kera. Tämä tulos oikeuttaa Norjan käyttövalion arvon omaavalle Rexille myös Suomen käyttövalion arvon. Rex on kautta aikojen ainoa englanninsetteri Suomessa joka on noussut Suomen kaksoisvalioksi ja on myös Norjan käyttövalio.
Kuvassa vasemmalla kokeen maasto-opas Janne Koskela, joka toimi myös ampujana.
Kokeen palkintojenjaosta ei ole paljoa kuvattavaksi ja palkintopöydällä oli...tyhjää.
Her er vi i slutet av provetEi kommentteja:

Lähetä kommentti