sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Kokeet 2018 Jaktprov


Talvella olimme valinneet yhden kokeen, joka oli Neidenin Gallok-koe 7.8.4.18. Yllätys oli kyllä poikkeuksellisen raskaat lumiolosuhteet. Lauantain kokeessa Rex joutui ensimäisenä hakuvuoroon ja maasto oli harvahkoa kumpuilevaa koivikkoa. Heti ensimäisillä metreillään Rex vajosi kaulaa myöten lumeen, josta kuitenkin jatkoi sinnikkäästi hakua. Rex suuntautui etuoikealle ja hetken kuluttua osasin sen päänasennosta päätellä linnun hajun tulevan nenään. Kun Rex sai seisonnan noin 150 metrin päästä ja minä sen tuomarille ilmoitin, niin kohta minä suksieni kanssa vajosin vyötärösyvyyteen. Siitä kun pääsin paremmin lumen pinnalle, niin pian taas vajosin Lopulta pääsinlähelle Rexiä, mutta silloin seisonnalta hyppäsi riekkopari siivilleen. Ammuin ja Rex oli rauhallinen, niinpä saatiin lintutyö, joka johti palkintoon voi 3.

Den eneste vinterprov vi hadde var i Neiden, Gallok. Var svårt pga mye snö uten skare - svomme! I kvaliken var Rex en av de få med fugelarbeit mens det ble utein reis. Jeg var glad med 2 vk. Sen i finalen lykkades Rexen ikke komma til fugel ... og etter at vi kom tilbake til Finland så var jeg glad..lol lol..Til provmarken fikk vi kjora over to mil og etter provdagen var jeg svettig og ble kalt på snescoteren...Gallok-kokeessa maastoon sirryttiin 25 km moottorikelkoilla, joka ei Rexille ole mitenkään vaikea asia. Aamupakkanen piti menomatkalla ottaa huomioon kuin myös palatessa hiestä märkien alusvaatteiden huonosti lämmittäessä ajoviimassa.


Palkitsemisprosentti ei Gallok-kokeessa muodostunt kummoiseksi, ja Rexin kanssa oltiin tyytyväisiä lauantain palkintoon. Sunnuntaina ei Rexin hakuvuoroissa tavattu lintuja.

Syksyn koesuunnitelmiin otettiin Rexin kanssa kaksi Utsjoella järjestettävää kansainvälistä koetta sekä Es-Open rodunmestaruuskilpailu.
For hosten hadde vi planer bare jaktprover i Utsjok; to cacit-prove og rasklunnens mesterskaprove, ES-open.


Es.Openin karsinnassa lauantaina onnistuttiin Rexin kanssa lintutyössä ja riekko tuli reppuun sekä sitä myötä paikka sunnuntain finaaliin. Sunnuntaina ei Rexin hakuerissä ollut lintuja. Kisan arvostelua en oikein ymmärtänyt, mutta neljäs palkinto tuli.

Kvakifisering på Es-open gikk bra; Rexen hadde fugelarbeit med reis og min Antonio Zoli fiksa fellingen så ble rypan til sekken og finaleplas. I finalen Rex jakta hårdt gående men ikke fugel i de slippe. Resultaten for Rex 4.

Kansainvälinen koe Utsjoella 20.9. oli sikäli Rexin ylivoimaa, että tuomareiden hyviksi hakijoiksi arvostelemat kilpakumppanit eivät löytäneet lintuja. Rex sai toisessa hakuvuorossaan hajun tunturinharjanteen takaa. Kesti tovin aikaa, ennenkuin Rexin seisonnalle päästiin ja riekot olivat levottomia. Niinpä sille riekkoparvelle ei saatu nostoa, mutta lintutyön myötä palkinto: voi 1.
Kuvassa vas tuomari Antti Korhonen ja tuomariharjoittelija Jari Karppinen.

Cacit-prov den 20.9. var litet svårt pga regn å kal vind. Rex jakta lik "Nato-missile" og var den eneste hund som hitta fugel. Så Rex fikk 1. vk.

Koekalenterissa oli Utsjoella kansaiunvälinen koe 6.10. mutta ilmoittautumisajan loputtua se oli päätetty jättää pitämättä. Sen verran kommentoin, että "ei hyvä".

Desverre provteam kunde ikke utföra den andre cacit-proven. Jeg ikke happy...bare besviken!
Rex har jaktat hele sesongen veldigt bra. Han har bra form og nesen er skarp.
Jeg er sikkert veldigt glad i ham! Min gammel champion hadde 2018 premie fra de jaktprover jeg stillte ham.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti